Een bewindvoerder, eng of oplossing?

shutterstock 172192520 Groot

Zonder schroom vertelt een dame op leeftijd, getrouwd en samenwonend met haar dementerende echtgenoot, over hun stap om beschermingsbewind aan te vragen. Mevrouw heeft haar handen vol aan de zorgende taken voor mijnheer. Ze heeft het er allemaal voor over, want ze wil ontzettend graag dat haar man zo lang mogelijk bij haar thuis blijft wonen. Met hulp van familie en ondersteunende professionele zorg, lukt dit tot nu toe goed.

Wat mevrouw wel steeds zwaarder valt naast de mantelzorg voor haar man, is het afhandelen van de administratie en de financiële zaken. Dingen zoals de belastingaangifte, het uitzoeken van de post, declaraties en premies van de zorgverzekering, inloggen met de DigiD, het sluiten van het bankkantoor in de buurt en ga zo maar door. Dit zorgt voor extra getob en financiële stress. Daarnaast maakt mevrouw zich ernstig zorgen over wie dit allemaal zal doen als zij bijvoorbeeld ziek wordt of er niet meer zou zijn. Hun oplossing? Bewindvoering.

Veelal wordt bewindvoering gezien als een zware maatregel waar iemand beter van weg kan blijven, maar dat ‘stempel’ doet geen recht aan de oplossing die het juist voor veel mensen biedt. Bewindvoering is een regeling die rust en orde brengt. Het is bedoeld om mensen te beschermen, financiën te stabiliseren en problemen te voorkomen. Mevrouw werkt nu samen met de bewindvoerder om de financiële administratie op orde te houden, kan het helemaal loslaten als ze dit zou willen en heeft de zekerheid dat alles goed wordt geregeld voor haar man.

Regelen en rust creëren. Anderen noemen het bewind. Wij noemen het samen, preventief, uw financiële administratie doen. Met u, met uw kinderen, andere familieleden of samen met betrokken vrijwilligers.

Deel via: