foto man

Mensen met dementie

Er kan een moment komen dat u of iemand in uw naaste omgeving door dementie de financiële zaken niet meer zelf kan regelen.

Benoem Bewind Partners als bewindvoerder

Om iemand in zo’n kwetsbare situatie goed te helpen, is het fijn als de zaken op een goede manier worden overgenomen. U kunt dan Bewind Partners als bewindvoerder benoemen. Met Bewind Partners heeft u een betrokken bewindvoerder, die thuis is in de wereld van de (financiële) aandachtspunten voor mensen met dementie.

Wat is het voordeel van Bewind Partners als bewindvoerder?

Door het beheer bij Bewind Partners onder te brengen, is er een neutrale partij die onafhankelijk de belangen van de rechthebbende, in dit geval de dementerende, behartigt.

Wat gebeurt er met het vermogen?

Wanneer er vermogen is, zal het beheer van Bewind Partners ervoor zorgen dat dit vermogen wordt beschermd en er geen misbruik van kan worden gemaakt. Het bewind zal erop gericht zijn het vermogen in stand te houden en daarbij worden de regels van de rechtbank voor bewindvoerders gehanteerd.

Wat als er juridische vraagstukken zijn?

Bewind Partners is nauw verbonden aan het notariskantoor Westport Notarissen. Bij dit notariskantoor is bovengemiddelde expertise en ervaring bij het juridisch vormgeven van de zorg over mensen met (beginnende) dementie aanwezig. Indien gewenst of noodzakelijk, is deze kennis van Westport Notarissen beschikbaar om zaken te regelen. Eventueel is het mogelijk om specifieke testamenten daar te maken.